Lapsenvahti helpottamaan perheen arkea

Lapsenvahti helpottamaan perheen arkea

Tuntuuko sinusta joskus pikkulasten vanhempana, että olet kuin jonglööri, joka yrittää pitää ilmassa yhtaikaa useampaa palloa tai keilaa ja jolta nämä pallot tai keilat uhkaavat toistuvasti pudota tömisten lattialle? Tällainen tunne on luultavasti tuttu juttu monessa pikkulapsiperheessä – erityisesti, jos lapsia on monta. Lapsenvahdin palkkaaminen voi auttaa.

Lapsenvahdin palkkaaminen voi tuoda elämään uudenlaista iloa ja aikaisempaa enemmän vapaa-aikaa. Kiireisessä elämänrytmissä ja työ- sekä perhe-elämän ristipaineessa, asia, jota halutaan ostaa kenties kaikista eniten, on aika – kenties aikaa lasten tai rakkaan aviomiehen kanssa tai kenties koko perheen yhteistä vapaa-aikaa, joka on monessa lapsiperheessä kortilla. Osalla lapsiperheistä tukijoukot saattavat asua kovin kaukana ja osalla lapsiperheistä ei tukijoukkoja ole lainkaan tai hyvin vähän. Tällöin oman vapaa-ajan ostaminen saattaa tuntua erittäin houkuttelevalta vaihtoehdolta ja omaa vapaa-aikaa voikin ostaa juuri palkkaamalla kotiin lapsenvahdin, jolloin vanhemmat voivat lähteä yhdessä vaikka elokuviin tai lastenhoidosta pientä taukoa kaipaava äiti voi käydä vaikkapa jumpassa. Tällaiset pienet irtiotot omasta arjesta ja tutuista kotikuvioista voivat auttaa jaksamaan entistä paremmin omaa arkea sekä lastenhoidon mukanaan tuomia haasteita.

Vaikka lapsemme ovat meille rakkaimpia ihmisiä maailmassa, tarvitsee jokainen äiti ja isä myös sitä kuuluisaa omaa aikaa – puhumattakaan parisuhdeajasta tai ystävien kanssa vietetystä ajasta! On tärkeää, että äiti ja isä saavat tehdä myös sellaisia asioita, joista he nauttivat ennen lasten saamista, koska näin vanhemmat kokevat oman elämänsä mielekkäämmäksi ja ovat jaksavampia vanhempia kuin sellaiset vanhemmat, joilla ei tällaista mahdollisuutta ole. On siis myös lasten etu, että vanhemmat saavat hetken hengähtää ja olla heistä toisinaan hetken erossa. Samalla lapsikin oppii olemaan hetken erossa vanhemmistaan ja luo parhaimmillaan itselleen lisää arvokkaita ihmissuhteita.

Mistä löytää lapsenvahti?

Jos etsit perheellesi sopivaa lapsenvahtia, kannattaa ensin käydä läpi tuttavaperheen teini-ikäiset nuoret – ehkäpä joku heistä haluaisi ansaita taskurahaa vahtimalla lapsiasi silloin tällöin? Lisäksi kannattaa miettiä, haluaisiko joku toinen lähellä asuva lapsiperhe hoitaa kanssanne vuorotellen lapsia. Näin molempien perheiden vanhemmat saisivat omalla vuorollaan mahdollisuuden omaan vapaa-aikaan.

Ellei tällaisia perheitä tai lastenhoidosta innostuneita nuoria lähipiiristä löydy, kannattaa aloittaa etsiminen erilaisten lapsenvahteja välittävien palveluiden kautta. Tällaisia toimii Suomessakin jo muutamia. Kannattaa luoda tällaiseen palveluun oma profiili, jossa kerrot hoitotarpeestanne. Samalla voit selata palveluun liittyneiden lapsenvahtien profiileja ja valita heistä perheellenne sopivimmat. Sovi lupaavimmilta tuntuvien lapsenvahtien kanssa tapaaminen ja selvitä, voisiko tässä olla se oikea lapsenvahti omille lapsillesi. On tärkeää, että kemiat toimivat sekä vanhempien ja lapsenvahdin että lasten ja lapsenvahdin välillä.

Miten etsin lapsenvahti lastenhoitoportaalissa?

Lastenhoitoportaaleissa on yleensä helppoa hakea lapsenvahteja tiettyjen kriteerien avulla. Ne toimivat itse asiassa aika lailla samalla tavalla kuin deittipalvelut. Voit syöttää palvelussa hakukriteeriksi vaikkapa lapsenvahdin työkokemuksen määrän ja löydät lähes saman tien hakukriteerejäsi vastaavat hakijat palvelun käyttäjien joukosta. Myös tällaisissa palveluissa suuri osa käyttäjistä lisää omaan profiiliinsa kuvan ja voitkin myös lapsenvahtien kuvien perusteella miettiä, kuka lapsenvahdeista näyttäisi sellaiselta, että tulisitte juttuun keskenänne. Kannattaa myös itse lisätä omaan profiiliin kuva, koska on todettu, että juuri kuvalliset ilmoitukset saavat eniten yhteydenottoja – tämä pätee niin lastenhoitoportaaleissa kuin deittipalveluissakin! Kuvan ei välttämättä tarvitse olla sellainen josta sinut tai lapset tunnistaa. Se voi hyvin olla vaikkapa sellainen, jossa lapset kävelevät käsi kädessä kauniin luonnon keskellä, mutta joka on lasten tunnistamisen välttämiseksi otettu takaapäin. Käytä hieman mielikuvitusta ottaaksesi kivan ja kiinnostavan profiilikuvan! Panosta omaan profiiliisi, koska se luo sinusta ja perheestäsi ensivaikutelman – aivan kuten deittipalvelussakin profiili sekä profiilikuva luovat deittailijasta sen paljon puhutun, ja niin kovin tärkeän, ensivaikutelman!